Pénteki esküvő szombat helyett? Lehetséges!

Bár a szombati házasságkötés a szokásos, nem ez az egyetlen nap a hétben, amikor össze lehet kötni életeteket. A vasárnapi és pénteki esküvő is gyakori. Álmaid helyszínét minden szombaton lefoglalják? Egy másik éjszaka jobban illeszkedik az időbeosztásodhoz? Kedvezőbb áron foglalható egy pénteki esküvő? Mindenféle oka lehet annak, hogy a szertartást és az ünnepséget másik napon rendezd. Ez a kis csavar az ütemezésben azt jelenti, hogy ennek megfelelően kell tervezni.

A pénteki esküvő vagy vasárnapi ünnepség megrendezése elfogadottabb, mint gondolnád. Minden párnak, aki azon töpreng, hogy szombaton kell-e rendeznie az esküvőt, a rövid válasz az, hogy nem. Sok vendég már most is több időt fordít az esküvőre, mint régen. A modern időkben a legtöbb házaspár ritkán származik ugyanabból a szülővárosból vagy főiskoláról, ezért barátaiknak és családtagjaiknak el kell utazniuk valahová a nagy nap miatt. Gyakran a vendégeknek egy-két napot ki kell venniük a munkából.

Ha úgy gondolod, hogy pénteken vagy vasárnap esküvőt szeretnél rendezni, néhány kulcsfontosságú tényezőt figyelembe kell venni.

Elérhetőség

Az egyik ok, amiért a pénteki esküvőt választod, az a helyszín elérhetősége. A péntekek és a vasárnapok általában kevésbé népszerűek. Ha a legjobb esküvői szezonban keresel egy dátumot, előfordulhat, hogy kedvenc helyszíneidet több mint egy évre lefoglalják szombat estékre. Ha a fókuszt péntekre vagy vasárnapra helyezed, valóban megnyílik a lehetőségeid. A kiemelt éjszakák iránti ilyen nagy kereslet mellett a helyszínek azt a luxust kínálják, hogy a főszezonban felárat számítsanak fel a szombat estékért, míg a kevésbé népszerű pénteki és vasárnapi napokon gyakran rövidebb várakozási idő várható.

Ár

Ha csökkenteni szeretnéd esküvői költségvetésedet, segíthet, ha a hét kevésbé keresett napját választod. Egyes helyszíneken vagy szállodákban versenyképesebb árakat is kínálnak a nem szombati esküvőkre. A pénteki vagy vasárnapi esküvők pénzt takaríthatnak meg, a helyszín csökkentett díjat kínálhat, ha a vendégek száma eléri a minimumot.

Legfontosabb szolgáltatók

Figyelj arra, hogy az esküvői szolgáltatók választéka korlátozottabb lehet. Előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltató, például a vőfély és fotós nem fogad második ügyfelet egy olyan hétvégén, amikor már foglalt. Egy virágüzlet vagy cukrász nyitott lehet több rendezvény lebonyolítására ugyanazon a hétvégén.

Vendégek

Könnyen feltételezhető, hogy a vendégek kellemetlenséget okoznak egy pénteki vagy vasárnapi esküvő miatt, de ha nem kéred őket, hogy utazzanak messzire, meg fogsz lepődni, hogy valójában mennyire nem zavaró. A legtöbb vendég már azt tervezi, hogy kivesz egy szabadnapot, hogy az esküvőre utazzon, így ha péntek reggel utazik egy péntek esti esküvőre, az nem számít sokat, ha az ünnepség elég későn kezdődik, hogy mindenki időben megérkezzen. Ugyanez vonatkozik a vasárnapi esküvőre is: a vendégek szombaton utazhatnak, vasárnap veled ünnepelhetnek, és hétfőn szabadnapot lehetnek, hogy hazautazzanak. Nézd meg a munkaszüneti napokat. A legtöbb cég tiszteletben tartja ezeket a napokat, és lehetővé tesz egy extra szabadnapot. Ez tökéletessé teszi a vasárnap kezdődő esküvő megrendezését. Ha pénteki esküvőt választasz, akkor a vendégek szombaton és vasárnap is felfedezhetik a környéket. Az emberek gyakran alábecsülik a vendégek idejét, és azt, hogy milyen jó, ha időt hagyunk az embereknek a kikapcsolódásra, vagy a kijózanodásra.

Egyedi lehetőségek

Ha nem hagyományos napot választasz esküvőre, lehetőséget kapsz arra, hogy kitörj a „ceremónia, vacsora, tánc és afterparty” formából. Kezeld ezt a kreativitás nyereményeként. Imádni-való az az ötlet, hogy egy vasárnapi villásreggelis esküvőt tartsunk, vagy egy kora délutáni szertartást, amit egy vacsoraszerű fogadás követ. Kezdj a hétvégét egy ceremóniával és egy koktélpartival péntek este, majd töltsd ki a hétvégét olyan tevékenységekkel, mint a grillezés, vagy bowlingozás.

Tetszett a cikk? Oszd meg Facebookon!

Szólj hozzá!

Shopping Cart