Miért nem láthatja a vőlegény a menyasszonyt a szertartás előtt?

A párok főleg az esküvői fotózások miatt felhagynak azzal a hagyománnyal, hogy a pár nem látja egymást a szertartásig. Felmerülhet néhány kérdés, például, honnan származik a hagyomány? Mi történik, ha látják egymást? Meddig kell távol maradni egymástól?

A hagyomány története és jelentése

Nevezzük balszerencsének vagy babonának, de ha nem látjuk egymást a ceremónia előtt, az még különlegesebbé teheti azt az első pillanatot, amikor sétálunk a folyosón. De a hagyomány kevésbé romantikus eredetű. Korábban a megbeszélt házasságok voltak jellemzőek, amelyek inkább családi üzletként szolgáltak. Valójában a pár nem csak az esküvő délelőttjét töltötte külön: volt idő, amikor teljesen normális (sőt elvárható) volt, hogy a pár egyáltalán nem látta egymást az esküvő előtt.

Az üzletet általában a menyasszony apja kötötte, aki azt akarta, hogy lánya gazdag férfihoz menjen feleségül, hogy saját családját segítse. Azonban attól tartani kellett, hogy ha a vőlegény a szertartás előtt látja a menyasszonyt, nem találja vonzónak, és leállíthatja az esküvőt – ami komoly szégyent okoz a menyasszony és családja számára. Így a család jó hírnevének kockáztatásának elkerülése érdekében megszületett az a hagyomány, hogy a pár nem látta egymást a szertartásig. A fátyol itt is szerephez jut. Ha fátylat borítanak a menyasszony arcára, a vőlegény az utolsó pillanatig nem látja őt (a szertartás végén, amikor csókolózniuk kell), amikor már túl késő volt a kihátráláshoz.

Mi történik, ha látjuk egymást?

Technikailag semmi. Ha babonás vagy, azt hihetnéd, hogy ha találkoznak, az balszerencsét hoz a házasságodba, de nem vagyunk benne biztosak, hogy elhisszük.

Meddig kell távol maradnunk egymástól?

Ez attól függ. Egyes párok az egész napot külön töltik (az előző este külön alvást választanak, hogy az első házas éjszakát egy kicsit különlegesebbé tegyék), míg mások felébredhetnek és együtt reggeliznek, és külön utakon járnak, amikor ideje készülődni.

Be kell tartanunk a hagyományt?

Egyáltalán nem. A hagyományok beépítése az esküvőbe teljes mértékben rajtad múlik.

Hagyomány alternatívák

Sok pár ahelyett, hogy a folyosón sétálva arra várna, hogy megláthassa a házastársát, úgy dönt, hogy „első pillantást” választják. Az első pillantás az a pillanat, amikor először látják egymást az esküvő napján. Ez egyszerűen egy pillanat, amikor a pár végignézi egymást. Átélhetik azokat az érzelmeket, amelyek a ceremónia során felmerülhetnek (beleértve az őszinte meglepetést, hogy milyen nagyszerűen néz ki a másik), de anélkül, hogy egy egész közönség nézné. Általában ott van egy fotós és/vagy videós, aki megörökíti a pillanatot. Ezt követően a násznép összegyűlik néhány ceremónia előtti képre.

Tetszett a cikk? Oszd meg Facebookon!

Szólj hozzá!

Shopping Cart