Menyasszonyi cipő betörése

Bár minden menyasszony álmodozhat arról, hogy végigsétál a folyosón, soha senki nem akarja, hogy az esküvője napján egy kényelmetlen cipőben legyen. A tökéletes ruha megtalálásához hasonlóan a tökéletes menyasszonyi cipő megtalálása is fontos feladat. Sok gyönyörű cipővel találkozhatsz, amelyet kényelmetlen vagy akár fájdalmas is viselni.

Hogyan biztosíthatod, hogy a lábbelid elég kényelmes legyen ahhoz, hogy egész éjszaka viselhesd? A válasz egyszerű: vásárlás előtt győződj meg róla, hogy jól illeszkedik, és ami a legfontosabb, győződj meg róla, hogy megfelelően be vannak törve a nagy nap előtt. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb cipő betörése lehetővé teszi, hogy a szövet a lábadhoz illeszkedjen, enyhítve a kényelmetlenséget, amelyet a hosszú távú viselet során érezhetsz. Mindazonáltal azoknak a menyasszonyoknak, akiknek segítségre van szükségük a sarkuk betörésében, itt van az összes tipp és trükk, amit tudnod kell, hogy egy fájdalommentes éjszakád legyen.

Hogyan lehet betörni az esküvői cipőt?

Mielőtt elkezdenéd betörni az esküvői cipőt, fontos, hogy jól illeszkedjen, és megfelelő-e a méret. Pontosabban azt szeretnéd, ha elegendő hely legyen a cipő elején ahhoz, hogy a lábujjak mozoghassanak, anélkül, hogy a sarok megcsúszna. És miután megtaláltad a tökéletes menyasszonyi cipőt, készen kell állnod arra, hogy elkezd feltörni.

Először is megkaparnám az alját, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem csúszósak, vagy átlátszó hajlakkal fújnám be őket, ha fehérek. A ragadós hajlakk növeli a láb tapadását a cipő belsejében. Mielőtt azonban kiborulnál, hogy szándékosan bepiszkold vadonatúj cipődet, hallgass meg minket. Senki sem fogja a sarkad alját nézni, és mivel az új cipőknek bosszantóan csúszós lehet a talpa, az utolsó dolog, amit a folyosón sétálva szeretnél, az az, hogy megcsússz.

Sétálj benne néhány órát, vagy keress egy jó futópadot, és sétálj egy kicsit. Amint elkezdesz sétálni, észre kell venned, hol keletkezik fájdalom, és meg kell nézned, mit tehetsz annak enyhítésére, legyen az sebtapasz vagy talpbetét. Fontos megjegyezni azt is, hogy egynél több alkalomra is szükség lehet ahhoz, hogy valóban betörjön a sarka. Ha nagyon kényelmetlenek, kezd azzal, hogy rövid ideig a ház körül viseled őket, és fokozatosan növeld a mindennapi viselési időt. De ne vidd túlzásba! Ha fáj a lábad, vagy kezd felhólyagosodni, vedd le, és hagyj néhány nap szünetet.

A csak egy hajszálnyival túl kicsi vagy szűk cipők esetében megpróbálhatod kinyújtani a cipőt úgy, hogy vastag zoknit veszel fel. Csúsztasd a lábad a cipőbe, és néhány percig fújd hajszárítóval. Ez növeli a szövet rugalmasságát, és lehetővé teszi, hogy lábbelid alkalmazkodjon a láb körvonalához. Ezután sétálj körbe, amíg a cipő még meleg, és teljesen ki nem hűl. Ismételd meg ezt a folyamatot kétszer-háromszor, hogy valóban kinyújtsd az anyagot, ha szükséges.

Mennyi ideig tart az menyasszonyi cipő betörése?

A cipőtörés egyéni folyamat, amelynek hossza személyenként és cipőnként változó. Emiatt a legjobb, amit tehetsz, ha hallgatsz a lábadra. Minden ember más és más, szóval attól függ. Néhány menyasszonynak meglehetősen erős a lába, és nem hólyagosodik fel könnyen, míg másoknak több időt kell tölteniük a cipőtöréssel a nagy nap előtt.

Egyes esetekben azt tapasztalhatod, hogy a cipő néhány rövid viselet után betörik, és a lábban kismértékű sérülés keletkezik. Más esetekben a különösen széles vagy keskeny lábfejű emberek nehezebben törhető be a cipő. Tudni fogod, hogy a cipő teljesen be van törve, ha sokáig tudsz sétálni és viselni kényelmetlenség nélkül. Természetesen a menyasszonyi cipő továbbra is magas sarkú, ami azt jelenti, hogy bizonyos mértékig eleve kényelmetlen, de a lábad nem fájhat vagy szúrhat a különleges éjszakán. Egyszerű kipróbálni őket, és megnézni, hogy kevésbé feszesek-e, és jól érzed-e magadat. Ha a házban hordod, és nem érzel fájdalmat, akkor kész vagy a feladattal.

Miért legyen betörve a menyasszonyi cipő?

A szertartás kezdetétől a fogadás végéig számíthatsz arra, hogy a menyasszonyi cipőt 4-12 óráig viseled. És bár lesz némi szünet, összességében ez egy nagyon hosszú nap a lábadnak, ezért szeretnéd kényelmesen érezni magad a cipődben. Az esküvő fontos és mozgalmas nap minden menyasszony számára, az utolsó dolog, amit szeretne, az az, hogy hólyagok vagy fájó lábak legyenek. Határozottan kulcsfontosságú, hogy a nagy nap előtt betörjük azokat a gyönyörű esküvői cipőket. Ezenkívül a menyasszonyi cipők feltörése tökéletes lehetőséget ad a járás gyakorlására, és segít megszokni a sarok magasságát, ami megakadályozza a kínos megbotlást vagy megbotlást a szertartás vagy a fogadás során.

Mi a teendő, ha nem „törik be” a menyasszonyi cipő?

Mindenkinek van egy pár cipője, ami nem „törik be”, akárhányszor próbálkozol. De mit tegyen egy menyasszony, ha a menyasszonyi cipője nem törik be? Remek alkalom, hogy kipróbálj egy aranyos fehér tornacipőt vagy lapos cipőt! Másik lehetőség? Fontold meg, hogy cipő belsejét vékony, puha anyaggal béleld ki, vagy fektess be egy párnázott betétre.

Ha a cipő miatt felhólyagosodik, vagy kidörzsölődik a bőr, de mégis nagyon szeretnéd viselni, próbálkozz ragtapasszal az érintett területeken. Ez segít enyhíteni a fájdalmat vagy az irritációt. Sőt, ha az esküvői cipővel az az elsődleges problémád, hogy a pántok dörzsölik a lábadat, fontold meg a cipő által irritált terület dezodorral való bekenését. A dezodor védelmet biztosít.

Mindenesetre soha nem árt, ha hozol egy pár tartalék cipőt arra az esetre, ha a lábbelid nem olyan kényelmes, mint gondolnád. Keress hasonló, különböző magasságú cipőket, így az éjszaka folyamán alacsonyabb sarkúra válthatsz. Vagy vedd le őket, és irány mezítláb táncolni!

Tetszett a cikk? Oszd meg Facebookon!

Szólj hozzá!

Shopping Cart