Greenery stílusú esküvő

Az elmúlt években nagyon felkapott és kedvelt lett a greenery stílusú esküvő. Maga a stílus az erdők bujaságát, vadságát és a természet lágyságát hivatott megjeleníteni. Akik imádnak túrázni, kirándulni, vagy csak nagyon szeretik a természet közelségét, azoknak ez lehet a tökéletes választás. A legjobb az egészben, hogy ezt a tematikát mindig az évszaknak megfelelően tudjuk formálni. Őszi esküvőn akár elmehetünk teljesen a narancsos, barnás irányba, lehullot levelek felhasználásával.

Helyszín választás:

Jellemzően ezek a rendezvények kültéri helyszíneken szoktak zajlani, ami igazán hangulatos lehet, főleg ha valamilyen vadregényes tájon rendezzük meg az eseményt. Választhatunk esetleg mezőt, erdőt a szertartás megtartására. Ezek után ha az ünnepi vacsorát egy olyan étteremben tudjuk eltölteni a kedves vendégekkel, ami rendelkezik filagóriával, vagy kiülős terasszal, nem bontjuk meg az este tematikáját, hiszen ezeket is dekorációval könnyedén átvarázsolhatjuk.

Greenery stílusú esküvő színei és dekorációja:

Nagy általánosságban, ebben a stílusban megrendezett esküvők fő színe a zöld bármely árnyalata lehet. Mivel az alap koncepció az, hogy a természetet hozzuk el a mennyegzőre, így könnyű dolgunk van e tekintetben. Ha valaki mégis szeretne egy kis színt is csempészni a dekorba, bátran használhat színes virágokat, vagy szalagokat a csokrok megkötéséhez. Figyeljünk arra, hogy mindig a fehér és a zöld legyen nagyobb arányban, hiszen ez a koncepió lényege.

Költségek és ötletek:

Talán az egyik leggazdaságosabb stílus amit választhatunk manapság, hiszen a természetben minden rendelkezésünkre áll a dekoráció elkészítéséhez. Egy ügyes kezű férfival az oldalunkon, a képzelet nem szabhat határt. Az asztalok díszítésére bátran felhasználhatunk mindenféle zöld növényt vagy ágakat. Egy délutáni séta során az erdőben lehullott száraz ágakból iszonyat mutatós csokrokat lehet készíteni, amit megbolondítunk pár ledfénnyel és már kész is az asztaldekoráció. Ezeket akár az asztalok felé, damilra felfüggesztve is lelógathatjuk. Felhasználhatunk rengeteg féle csonthélyas termést elszórva az asztalon, vagy bogyós gyümölcs tálakkal is dekorálhatunk, amit a vendégek el is fogyaszhatnak az este folyamán.

Ajándékok és kellékek:

A köszönőajándékok, ültetőkártyák mindig jelentős költséget jelentenek egy esküvőnél, de itt akár ezt is megoldhatjuk saját kezűleg is, költséghatékonyan. Ültetőkártyának használhatunk szeletelt fa korongokat, amire matricázva vagy akár arany vagy bármilyen, a lagzihoz illő színnel felírhatjuk a vendégek neveit. Készülhetnek még a kártyácskák vagy a menü és az ültetési rend is akár merített papírból, amit mi magunk is elkészíthetünk otthon, hulladék újságpapírokból. Köszönőajándékoknál fantasztikus ötlet, a mostanában nagyon népszerű virágmag csomag. Kicsi zacskókba elhelyezhetsz bármilyen virág mag keveréket, amit a vedégeitek az esemény után el is ültethetnek otthonuk kertjében vagy erkélyén.

Greenery stílusú esküvő ékszerei és hajdíszei:

Számos formában készítettem már greenery stílusú ékszereket és hajdíszt az elmúlt időben.
Készülhetnek akár apró borostyán levelekkel a díszek és az ékszerek is. Mint ahogy a többi stílusnál, itt is lehetőség van mindenféle fazon megalkotására, legyen szó füzérekről, fésűkről vagy akár hajtűkről. Itt is csak a képzelet szab határt az elkészítésnek, hiszen ötvözhetjük rosegold, arany vagy ezüst dróttal is a gyöngyöket és a leveleket, hiszen a zöld szín, mindegyikhez nagyszerűen passzol. Elkésztéskor helyezhetünk bele akár klasszikus tekla gyöngyöket, de csillogó, csiszolt üveg gyöngyöket is.

Igaz a stílus nevében is szerepel a green, azaz zöld kifejezés, de nem kötelező a menyasszonyi hajban is megjelennie a zöldnek. Fehér, áttetsző vagy opálos levél vagy virág formákat is lehet a szettbe kérni, így megmarad a természet megjelenítése, mégsem térünk el a hagyományos fehér színtől. Kifejezetten extra és szerintem a legszebb választás ha ásványokból, legfőképp hegyikristályból készül el az ékszer, ezzel mégjobban kapcsolódhatunk az anyaföldünkhöz.

Képek forrása: Pinterest, Kool Photography

Szólj hozzá!

Shopping Cart