Fehér ruha van máson is az esküvődön?

Ha az esküvői vendégek divat etikettjéről beszélünk, van néhány általános gyakorlat amit követniük kell a vendégeknek az évszaktól, a helyszíntő és a dresscode-tól függetlenül. Általában a pár előre meghatározza a saját esküvőjük öltözködési preferenciáit, de vannak olyan íratlan szabályok, amit mindig fontos betartanunk. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy fehér ruha egy esküvőn csak a menyasszonyon lehet. De mi történik ha egy vendég ezt teljesen figyelmen kívül hagyja?

Bár minden menyasszony azt hiszi, hogy ez szinte lehetetlen, és bízik benne, hogy a vendégei tisztában vannak ezzel a szabállyal, mégis van olyan alkalom, amikor ez megtörténik. Mielőtt teljes pánikba esnél, van pár tippünk, hogyan kezeld ezt a helyzetet, ha mégis előáll a nagy napon.

Legyünk őszinték, biztosan minden menyasszonynak megfordult már a fejében, mi lesz ha ez megtörténik a saját esküvőjén. Mindig reméljük, hogy a vendégeink betartják az etikett szabályait, de ha mégis ebbe a kellemetlen helyzetbe kerülsz, három kulcsfontosságú lépést kell követned, hogy stresszmentesen tudd tölteni ezeket a pillanatokat.

Nyugodj meg!

Igen, tudjuk, könnyű ezt mondani. Biztosan tetőtől talpig elönt a feszültség, ha szembesülsz egy ilyen történéssel, mégis nagyon fontos, hogy maradj higgadt ebben a helyzetben. Úgyis csak egy menyasszony van és az te leszel! Minden szem rád fog szegeződni és nem a vendégedre, ezért nem éri meg ezen stresszelni a te napodon. A legfontosabb, hogy most az átélt pillanatokra fókuszálj.

Legyél diszkrét!

Bár biztosan megkísért az az érzés, hogy odamenj és felelősségre vond a vendégedet és hangot adj az aggodalmadnak, de a legjobb amit ilyenkor tehetsz az a diszkréció és az elhatárolódás. Semmiképp ne rendezz jelenetet mások előtt, hiszen ezzel negatív fényben tünteted fel magad. Ha egy vendégnek nincs annyi esze, hogy ne próbáljon meg versenyezni a menyasszonnyal, ezt hidd el a többi vendég is azonnal észreveszi. Ez nem történik meg, csak akkor ha a vendég ezt szándékosan generálja maga körül. Ha azonban mégis szeretnéd szóvá tenni a dolgot, inkább kérj meg valakit a násznép tagjai közül, aki félre hívja az illetőt, és jelzi neki a problémát. A lényeg, hogy úgy orvosoljuk a problémát, hogy az ne okozzon nyilvános konfliktust az adott személlyel mások előtt.

Engedd el!

Végül az utolsó lépés amit te tudsz megtenni a nagy napod érdekében, hogy elengeded a dolgot. Tudjuk, egy ilyen szituáción rendkívül nehéz túllendülni, de nem szabad hagynod, hogy az egész esküvőd napját ez meghatározza. Ne hagyd, hogy egy ilyen „gardrób baleset” beárnyékolja a ti napotokat. Ahelyett, hogy a fehér ruha problémára összpontosítanál inkább foglalkozz azzal, hogy minden pillanatot megélj a vőlegényeddel és a vendégeiddel. Számos ember fog még részt venni veletek ezen a jeles pillanaton, akinek szívesen adhatod a figyelmed. Ha ezeket a szabályokat sikerül egy ilyen kellemetlen szituációban betartanod, biztosan pozitív emlékeid lesznek és nem ez a kellemetlenség fogja meghatározni ezeket.

Tetszett a cikk? Oszd meg Facebookon!

Szólj hozzá!