Eső az esküvő napján

Ha megszállottan nézegeted az időjárás-alkalmazást az esküvőd előtt, és látod, hogy felbukkan az ominózus felhő ikon, akkor könnyen pánik módba válthatsz. Akár szitáló esőt, akár felhőszakadást jelez az előrejelzés, attól tartasz, hogy a menyasszonyi ruhád megsérül? Vagy, hogy jól sikerülnek-e a fényképek? Természetesen egy tökéletes napsütéses, kék égboltos időről álmodoznak a párok, de az eső az esküvő alatt nem bosszantó. Valójában egy kis hideg zuhany jót tesz.

Vannak olyan lépések, amelyeket megtehetsz annak érdekében, hogy a csapadék ne befolyásolja az ünneplést. Nem számít, hogy egy beltéri bulit, vagy egy vízparti összejövetelt tartasz; vannak óvintézkedések, amelyeket megtehetsz az esőre való felkészüléshez. Egy készenléti tervvel az esküvő ugyanolyan varázslatos lesz, függetlenül a borús körülményektől. Olvasd el a legjobb tanácsokat az esővel való tervezéshez.

Mit jelent az eső az esküvő napján?

Annak ellenére, hogy az eső az esküvő napján nem az ideális helyzet, egyes kultúrák ezt túlnyomórészt pozitív jelnek tekintik. Például, mivel a nedves csomót nehezebb kioldani, mint a szárazat, az esős időjárás a hindu hiedelmek alapján az erős házasság szinonimájává vált. Vannak, akik úgy vélik, hogy az esőzések új kezdetet jelentenek az ifjú házasok számára, mert megtisztít néhány rossz emléket. Egyesek azt is hiszik, hogy az eső termékenységet és szerencsét jósol.

Hogyan kezeld a vészhelyzetet az esküvőn?

Ha az „igen” kimondása kültéren történik, meg kell tervezni az esőre vonatkozó koncepciót. A jóváhagyott „B” terv nemcsak leveszi a párról a nyomást az esküvő napján, hanem lehetővé teszi a rendezvény szolgáltatói számára, hogy habozás nélkül végezzék munkájukat. Azok, akik a szabadban tesznek fogadalmat, gondoskodjanak sátor vagy beltéri helyiség lehetőségéről arra az esetre, ha kiszámíthatatlan időjárás alakulna ki. Nem számít, milyen részletes a terv, a felkészültség érzése enyhíti a szorongást, így valóban élvezheted a különleges napot. Ha az esküvőd egész végig zárt térben lesz, mentesülsz a terv kidolgozása alól. De ha bármennyi időt a szabadban töltesz, – még akkor is, ha a szertartás előtt csak a járdán sétálsz – a legjobb, ha felkészülsz.

Mindazok számára, akik a szabadban akarják megtenni fogadalmukat, íme 8 tipp, amelyet be kell tartani:

Ellenőrizd az időjárást

Ha van elképzelésed arról, hogy milyen lesz az időjárás a rendezvény ideje alatt, az segít eldönteni, hogy mit tegyél. Lehet, hogy rájössz, hogy délután csak egy órát fog cseperegni, így ennek megfelelően módosíthatod az ütemtervet. Ha azonban egész délután záporeső lesz, érdemes áthelyezni a szertartást beltérbe. Bár lehet, hogy kísértést érzel, hogy hetekkel korábban ellenőrizd, de csak 48 órával előre tudjuk megjósolni az időjárást pontosan. Igen, hasznos figyelni az időjárást, de az időjárási körülmények megszállottsága csak még jobban megterhel, ezért csak mértékkel ellenőrizd.

Bízz a szervezőben

Ha valószínűleg esni fog az eső, szorosan működj együtt az esküvőszervezővel, hogy új stratégiát dolgozzatok ki. A tervezési folyamat során nézd át a lehetőségeket, hogy megbizonyosodj arról, hogy a logisztika és a tervezés az esőben megvalósítható. Ha a szervező intézkedéseket javasol a csapadékra való felkészülés érdekében (például a rendezvény sátorba költöztetését), bízz benne, hogy tudja, mi a legjobb.

Bérelj sátrat

A „B” terv meghatározása az esküvőszervezési folyamat szükséges része. A helyszínek bejárása közben kérdezzetek a helyi esőzési tervről, mielőtt kiválasztjátok az ünneplés helyét. Döntsd el, hogy a helyszínen lévő lehetőségek szimpatikusak-e, mielőtt lefoglalnád a helyszínt. Ha nem szeretnéd túlságosan áthelyezni a rendezvényt, és inkább a szabadban szeretnél ünnepelni, akkor kölcsönző cégen keresztül bérelhetsz sátrat. Pár nappal a nagy nap előtt eldöntheted, hogy szeretnéd-e használni a szerkezetet. Függetlenül attól, hogy milyen döntést hozol, a választás lehetősége nyugalmat biztosít.

Gyere felkészülten

A szeszélyes időjárás miatt minden párnak be kell csomagolnia néhány tárgyat. Az első és legfontosabb egy esernyő, hogy szárazak maradjatok. Átlátszó esernyőt javaslok, nem takar ki sok mindent. A párok szeretik ezeket, mert megvédenek az időjárás viszontagságaitól, és jól mutatnak a fényképeken. Abban az esetben, ha a végén eláznál, hozz magaddal hajszárítót és váltócipőt. Ha a füvön kell átmenned húzz fel sarokvédőt, így a cipő nem süllyed a földbe. Kötelező a nedvszívó törülköző. Csomagolj be néhány kéztörlőt, hogy a felületeket (például a székeket), le lehessen törölni az eső után.

Védd a ruhát

A tökéletes menyasszonyi ruha keresésével töltött idő után az utolsó dolog, amit szeretnél, az az, hogy nedves és sáros ruhát viselj. Mivel a legtöbb szövet nem vízálló, esős időszakban a legjobb, ha minél többet fedett részen maradsz. Ha mégis kimész, ragadj egy esernyőt, és kérd meg a násznép egyik tagját, hogy vigye az uszályt.

Tájékoztasd a vendégeket

A tervezési szakaszban a vendégeket folyamatosan tájékoztasd. Készíts Facebook messenger csoportot a vendégekkel való kommunikáció egyszerű módjaként, különösen az utolsó pillanatban történt változtatások esetére.

Légy rugalmas

Mivel az időjárást nem tudod irányítani, az eső lehetőségének elfogadása sok stresszt és feszültséget old meg. Haladj az áramlással és alkalmazkodj ahhoz, amit a nap hoz. Legyen szó késleltetett kezdési időpontról vagy helyváltoztatásról, a rugalmasság kulcsfontosságú. Fontos, hogy ne hagyd, hogy egy kis eső elrontsa a kedved. Ha pozitív marad az energiád, akkor a családod és a vendégek követni fogják a példád.

Fogadd el

Ahelyett, hogy harcolnál az esővel, miért ne hoznád ki belőle a legtöbbet? Tarts egy vidám fotózást a násznéppel, színes gumicsizmában és esernyővel. A ködös köd egyben romantikus jelenetet is teremt, így ragadd meg partneredet, és osonj el egy édes fotózásra. Miután kimondtad az igen-t, csatlakozz szeretteidhez a viharfelhők alatti ünnepléshez.

Az időjárás miatti stressz helyett koncentrálj a nagy napod fő céljára: a szerelmedre. A szerelem, amely összehozott benneteket, úgy van kialakítva, hogy átvészelje a legrosszabb vihart.

Szólj hozzá!

Shopping Cart