Esküvői tánc 7 hibája, amit elkövethetsz

Miután végigsétáltál a folyosón, és fogadalmat tettél, már csak néhány pillanat van, amikor minden szem rád szegeződik. Az esküvői tánc nagyszerű módja annak, hogy kiemeljük az ifjú házasokat, és megtiszteljük az érintett szülőket és családot. Ez az a pillanat, amikor a pár megállhat és azt gondolhatja: „Megcsináltuk! Valójában összeházasodtunk! És végre lazítsunk egy kicsit.” Olvass tovább, ha többet szeretnél megtudni azokról a gyakori hibákról, amelyeket a párok elkövetnek az esküvői tánc időpontjának és sorrendjének megválasztásakor.

Ragaszkodj a hagyományokhoz, ha nem érzed jól magad

Ez a te partid – nem kell táncolnod, ha nem akarsz! A hagyományos esküvőkben általában három fő esküvői tánc van: a pár első tánca, az anya-fiú tánc és az apa-lánya tánc. Ez azt jelenti, hogy nem vagy kötve egyetlen olyan hagyományhoz sem, amely nem felel meg a körülményeidnek. Manapság rengeteg pár dönt úgy, hogy lemond első táncáról egy egyedi alternatíva mellett, és rokonokat, példaképeket is bevon a táncba.

Fontos, hogy tiszteld azt, aki fontos neked. Szóval folytasd, táncolj a testvéreddel, kedvenc nagybátyáddal vagy nagynénivel, vagy oszd meg a pillanatot apukád és mostohaapád között. Nagyon szép módja annak, hogy megosszuk ezt a kapcsolatot a vendégeinkkel, és elismerjük az illetőt, azt, hogy mennyire fontosak az életünkben.

Ne szedd szét a programot

Ha túl sok dolgot csoportosítunk össze – túl sok beszédet, túl sok táncot –, az emberek hajlamosak elveszíteni az érdeklődésüket. Jobb, ha a pár rögtön a fogadásra való megérkezés után előadja első táncát. Ezután megtörténik a vacsora, és ahogy a vendégek készülődnek az est következő részére, bevezethetők a szülőtáncok. Használd ezeket a szülőtáncokat, hogy átváltson a tánc buliba. Ez egy természetes átmenet, és a vendégeknek egy kis időt adsz, hogy befejezzék a vacsora elfogyasztását.

Használj csoportos táncokat

Kis idő múlva az emberek már nem ropják olyan lelkesen, vagy esetleg tartanak egy kis szünetet. Ez egy jó lehetőség arra, hogy elindítsuk a csoportos táncokat, amivel visszacsalogathatjuk az embereket a táncparkettre, és fenntarthatjuk az energiát. A csoportos táncok nagyszerű lehetőséget jelentenek a hangulat növelésére. Ilyenkor körben vagy sorban állva, összekapaszkodva táncolnak a legidősebbektől a legfiatalabbakig mindenki. Ez lehetővé teszi, hogy táncparkett teltházas legyen. Ügyelj arra, hogy ezeket a táncokat ne tartogasd a fogadás legvégére. A csoportos táncokat érdemes időben bevetni, mielőtt az idősebb generáció lelép a buliból.

Ne legyen túl rövid az esküvői tánc

Másfél-két perc legyen legalább az esküvői tánc. Ne csinálj túl rövidet, mert a fotósnak időre van szüksége a jó képek ellövésére. Ha magabiztos vagy a mozdulataidban, haladj tovább, és hosszabbítsd meg három percre. Ha hozzáadjuk a felsétálást, az öleléseket, a tánc utáni fotókat akkor az esemény legalább öt percet vesz igénybe, még akkor is, ha maga a tánc csak két perc hosszú.

Ismerd a határaid

Ha nem vagy táncos, vagy izgulsz a tömeg előtt, ne csinálj bonyolultan koreografált táncot. Ez olyan helyzetbe hozhat, hogy elfelejted a lépéseket, vagy nem igazán élvezed a pillanatot. Ehelyett tanulj meg néhány egyszerű mozdulatot. Így nem kell feltétlenül emlékezni a koreográfiára, csak a lépések követésére kell koncentrálnod.

Használd ki az előadó szakértelmét

A zenei szakemberek okkal profik – hagyd, hogy a legtöbbet kihozza a nagy pillanatból! Tanácsot adhatnak neked, hogy egy dal melyik részére a legjobb táncolni. Sok DJ hajlandó összevágni neked egy zenét, hogy az összes kedvenced bekerüljön a kívánt időtartamon belülre. A DJ-nek az a feladata, hogy elmondja, mi történik. Fontos, hogy minden táncot bejelentsen, hogy a vendégek abbahagyhassák a mellékes beszélgetéseket, vagy ha az ünneplés másik területén tartózkodnak, visszamerészkedjenek a táncparkettre, hogy átéljék a pillanatot.

Magyarázd el előre a dolgokat

Ha bizonyos táncot vagy egy flash mob-stílusú pillanatot beiktatsz az esküvődbe, előre tájékoztasd a vendégeket. Keress egy oktatóvideót az interneten, és küldd el a legfontosabb embereknek, a nagyon közeli barátoknak és családtagoknak. Ha a résztvevők fele tudja, mit kell csinálni, mi fog történni, akkor nem kell aggódnod. Lesz elég ember, akik irányítják azokat, akiknek fogalmuk sincs, hogy mit kell csinálni.

Tetszett a cikk? Oszd meg Facebookon!

Szólj hozzá!

Shopping Cart