Lánybúcsú tervezése 7 lépésben

Míg az esküvőtervezés során számos lehetőség kínálkozik a pár és a házasélet megünneplésére, egyetlen esemény összpontosít a menyasszony megünneplésére: a lánybúcsú. Ez az esemény egy nő közelgő házassága tiszteletére rendezett összejövetel, amelyen jellemzően a menyasszony legközelebbi barátai és családtagjai vesznek részt. Manapság a lánybúcsú átalakult az esküvő előtti napon tartott visszafogott vacsorából vagy ebédből egy teljes hétvégévé, hozzáillő fürdőruhákkal, privát hajóbérletekkel és saját hashtagekkel. Olvass el mindent, amit a lánybúcsú megszervezéséről tudni kell.

Faültetés esküvőn

A faültetés az új házasság megünneplésére egy ősi szertartás, amelyet a világ számos kultúrájában elismernek. A faültetési szertartásban az a csodálatos, hogy nincs kőbe vésett módja annak megtartására (és semmilyen konkrét vallás sem kapcsolódik hozzá), így a témája szerint nagymértékben testreszabható.

A nagy vita: zenekar vagy esküvői DJ?

A lakodalom helyszíne és világítása, az asztali dekoráció és terítékek, valamint minden átgondolt, személyes vonás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az általad tervezett esküvői fogadás az „itt és most”-ba kerüljön. Ez egy gyönyörű élmény, pontosan azt valósítod meg, amit egy életre szóló ünneplésre elképzeltél. De van még egy nagyon fontos elem, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni vagy másodlagos szempontra hagyni – ez pedig az esküvői fogadás zenéje. Esküvői DJ vagy zenekar?

13 esküvői babona, magyarázat

Manapság nincsenek „szabályok” az esküvőkre – bármi és minden lehet, ami boldoggá tesz párként. Ennek ellenére megvan az oka annak, hogy sok esküvői babona, hagyomány régóta az esküvők alappillére. A modern kori esküvőkben azonban az a legjobb, hogy kiválaszthatod, mely szokásokat szeretnéd elfogadni vagy elvetni. Ha nem viselsz fehéret, kihagyod a fátylat, a ceremónia előtt megnézed a házastársad – mindez megtehető minden következmények nélkül.

Pénteki esküvő szombat helyett? Lehetséges!

Bár a szombati házasságkötés a szokásos, nem ez az egyetlen nap a hétben, amikor össze lehet kötni életeteket. A vasárnapi és pénteki esküvő is gyakori. Álmaid helyszínét minden szombaton lefoglalják? Egy másik éjszaka jobban illeszkedik az időbeosztásodhoz? Kedvezőbb áron foglalható egy pénteki esküvő? Mindenféle oka lehet annak, hogy a szertartást és az ünnepséget másik napon rendezd. Ez a kis csavar az ütemezésben azt jelenti, hogy ennek megfelelően kell tervezni.

12 ceremónia ötlet, amit érdemes megfontolni az esküvőn

Rengeteg döntést kell meghozni a virágokkal, a tortával és a fogadás dekorációjával kapcsolatban, talán az egyik legjelentősebb döntés, amit meg kell hozni, az az, hogy milyen legyen a ceremónia. Esküvői szertartásba beleszőtt szimbolikus rituálé a kézböjtölés, és az egységgyertya meggyújtása. Ezeket a jelentőségteljes rituálékat egy esküvő alatt hajtják végre, hogy a házasság egyesülését képviseljék. Az egyesülési rituálé természetesen nem kötelező, de előfordulhat, hogy olyan szertartásra van lehetőség, amely tökéletesen illeszkedik hozzátok. A szertartás gyakran lehetővé teszi, hogy más családtagok is részt vegyenek, tovább erősítve annak jelentését és a két család összekapcsolódását.

Felejthetetlen őszi megjelenés esküvői vendégként

Képzeld el ezt: bemész egy esküvőre, leülsz, és azonnal észreveszed, hogy egy másik vendég ugyanazt a ruhát viseli, mint te. Míg egyesek nem törődnek ezzel a nagyon valószínű helyzettel, mások rémálomnak találják, amit el szeretnének kerülni. Az esküvői vendégek gyakran ugyanazokat a kereskedőket keresik fel, ami egyre valószínűbbé teszi a fenti forgatókönyvet. Szerencsédre, ez hamarosan …

Felejthetetlen őszi megjelenés esküvői vendégként Read More »

Esküvő 2024-ben? Ezek a legszerencsésebb napok!

Miután megünnepelted az eljegyzést, az esküvő dátumának kiválasztása az egyik első és legfontosabb feladat, amelyet meg kell oldani. Végtére is, enélkül nem küldhetsz esküvői meghívót, nem bérelhetsz fel szolgáltatókat, és nem egyeztetheted össze a többi részletet az esküvővel kapcsolatban! Ráadásul, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy ezt a napot minden évben ünnepelni fogod életed …

Esküvő 2024-ben? Ezek a legszerencsésebb napok! Read More »

Minden, amit a nászút hagyományáról tudni érdemes

Függetlenül attól, hogy tervezel-e nászútra menni vagy sem, ez egy hagyomány és olyan kiváltság, amelyet sok pár kihasznál, ha lehetősége van rá. És ha megvan a lehetőséged arra, hogy megtervezz egy esküvő utáni kiruccanást, akkor könnyen megértheted, miért szeretnéd ezt élvezni: A nászút a kötődés, a pihenés, a páros ünneplés, a kapcsolaton való elmélkedés és a jövőbe tekintés időszaka.