6 esküvői ajándék, amit soha ne vegyél

Bár az esküvői meghívókat izgalmas fogadni, bizonyos elvárásokat támasztanak, például esküvői ajándék vásárlása a párnak. Sőt, ha meghívtak egy eljegyzési bulira, lánybúcsúra vagy bármilyen esküvővel kapcsolatos eseményre, előfordulhat, hogy egynél több ajándékötletet kell kitalálni. Ez általában megoldható a pár kívánságlistájának ellenőrzésével, de ha a meghívóban nem szerepel ilyen (vagy valami személyesebbet szeretnél vásárolni), akkor feltétlenül figyelj a vásárolt tárgyakra, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe.

Valami használt esküvői ajándék

Magától értetődik, hogy soha ne akarj a párnak olyat ajándékozni, ami nem teljesen új az esküvőjükön. Ez nemcsak kínosnak és nem tervezettnek tűnik, de sértőnek is tekinthető. A tárgynak, amit adsz, vadonatújnak és soha nem használtnak kell lennie; soha nem volt hordva, soha nem volt mosva, soha nem játszottak vele – még öt percig sem. Az eredeti csomagolásnak és címkéknek meg kell lennie.

Babaajándék

Még akkor sem, ha a pár várandós. Ne ajándékozz babával kapcsolatos tárgyat; és ez különösen igaz, ha nincs úton baba. Nem helyénvaló babaajándékokat vásárolni, mielőtt valaki bejelentené, hogy gyermeket vár vagy örökbe fogad. Először is, sok kultúrában ez nagyon balszerencse. Másodszor, azt gondolhatod, hogy gyerekeket akarnak, de tévedhetsz. Harmadszor, nagyon szeretnének gyerekeket, de nem jön össze. Így az ajándék fájdalmas lehet.

Arra összpontosíts, hogy vásárolj valamit a párnak, ne a jövőbeli gyermeküknek, aki talán soha nem is létezik. Ha véletlenül találsz egy babacuccot, megvásárolhatod abban a reményben, hogy hamarosan ajándékba is tudod adni. De nem szabad most.

Újraajándék

Egy tárgy újraajándékozása teljesen elfogadható, de helyesen kell megtenni. Nem szabad azzal a kizárólagos céllal megtenni, hogy megszabadulj valamitől, amit nem akarsz. Olyan ajándéknak kell lennie, amit valóban vásároltál volna a párnak, ha elmentél volna vásárolni. Nem helyénvaló egyszerűen átadni egy olyan tárgyat, amelyet ki nem állhatsz. Ha azonban allergiás vagy a parfümre, de tudod, hogy szomszédod szereti ezt az illatot, akkor az ilyen típusú újraajándékozás teljesen elfogadható. Azok, akik kínosan érzik magukat az újraajándékozás miatt, még akkor is, ha az tökéletesen illeszkedik, párosítsd valamivel, amit vásároltál, hogy kiegyensúlyozd.

Esküvői ajándék csak egy személynek

Találtál egy szép sportfelszerelést, amelyről úgy gondolod, hogy a hamarosan leendő férj imádni fog? Vagy egy ékszert, amiről álmodik a leendő menyasszony? Nem biztos, hogy a legjobb ötlet, ha ezek közül csak egyet ajándékoz. Bár az ajándékot megfelelőnek érezheted, fontos, hogy gondolj a párra, amikor esküvőre vásárolsz valamit. Az egyszemélyes ajándékot jobban el lehet menteni születésnapon. Ne feledd, ez az ajándék az ő közös életüket hivatott szimbolizálni, nem csak az egy személlyel fennálló kapcsolatot.

Kívánságlistán kívüli tételek

Általában, ha a párnak van kívánságlistája, a legjobb, ha ragaszkodsz a listán szereplő tételekhez. Valószínűleg órákat, sőt napokat töltöttek azzal, hogy kitaláljanak mindent, amit akarnak és amire szükségük van,. Így függetlenül attól, hogy mit választasz, ezeket az ajándékokat garantáltan szeretni és értékelni fogja a megajándékozott. Ennek ellenére, ha valóban „listán kívüli” terméket szeretnél vásárolni, ügyelj arra, hogy mit vásárolsz.

Ha bizonyos borospoharakat szeretnének, ne vásárolj másik, más márkától készült készletet. Hasonlóképpen, ha egy adott turmixgépet kértek, de úgy gondolod, hogy jobb márkával kellene rendelkezniük, állj ellen a késztetésnek, hogy megvásárold. Csak azt a terméket vásárold meg, amit akar a pár.

Gag ajándék

A gag-ajándékok vagy tréfaajándékok viccesek lehetnek, és beszélgetést kezdeményezhetnek, de nem a legjobb ötlet esküvőre. Ezek az ajándékok viccnek készültek, és mindenki kínosan érezheti magát, ha a viccet nem fogadják jól. Ha van egy vicces ajándék, amelyről úgy gondolod, hogy egy pár nagyra értékelné, vedd meg egy olyan elemmel együtt, ami a kívánságlistán szerepel.

Tetszett a cikk? Oszd meg Facebookon!

Szólj hozzá!

Shopping Cart