5 esküvői hagyomány, amelyet tudnod kell

Az esküvői hagyomány a pár származásától, vallásától, etnikai hovatartozásától, kultúrájától, életmódjától függően változik. Országszerte találkozhatunk olyan párokkal, akik ragaszkodnak az ősi hagyományokhoz, vagy kitalálják a sajátjukat, és saját bélyegüket hagyják az esküvőkön. Ennek ellenére vannak olyan régi hagyományok, amelyeket a párok többsége még mindig betart. Például az esküvői torta és az első tánc még mindig a legtöbb esküvő alapelemének tűnik.

Íme a öt legnépszerűbb esküvői hagyomány:

A koszorúslányok

Kultúrájuktól vagy hitüktől függetlenül sok menyasszonynak van koszorúslánya az esküvőjén, akik az esküvővel kapcsolatos események, például lánybúcsúk megtervezésében is fontos szerepet játszanak. Manapság a párok kiválaszthatják, hogy kit szeretnének esküvőjükre meghívni. Ha azt akarják, hogy az első unokatestvérük vagy a legjobb barátjuk álljon mellettük, miközben esküjüket mondják, ez az ő döntésük. De ez nem mindig volt így.

A koszorúslány fogalma az ókori rómaiak idején a törvény által megkövetelt 10 tanúból származik. Ezek a tanúk nem feltétlenül álltak kapcsolatban a menyasszonnyal. A nők a menyasszony mellett álltak, mindannyian hasonlóan és azonos színben voltak öltözve, hogy megzavarják a gonosz szellemeket, és ne támadják meg a boldog házaspárt.

Fehér esküvői ruha

Jóval azelőtt, hogy találkoznának életük szerelmével, sok lány álmodik esküvői ruhájáról, ami általában fehér. A fehér menyasszonyi ruha végül is az egyik leggyakrabban használt hagyomány.

A hagyomány valójában Angliából származik. Viktória királynő egy díszes nyilvános esküvőt tartott az 1800-as évek közepén, ahol brit selyemből és csipkéből készült fehér ruhát viselt. Annyira hosszú uszálya volt, hogy 12 kísérőre volt szükség, hogy segítsenek a folyosón! A ruha megragadta a közönség fantáziáját, és azóta a menyasszonyok is fehéret viselnek. A modern időkben a nők törtfehér ruhát viselnek, vagy színes kiegészítőt adnak hozzá.

Az első tánc

Sok esküvőn az első tánc az egyik legjobban várt esemény. Az ifjú házasok a táncparkettre lépnek, és házaspárként debütálnak. Míg egyesek egy romantikus lassú táncot táncolnak, addig mások egy koreografált rutinnal kápráztatják el a tömeget vidám zenére.

Ez a hagyomány az 1700-as évekből származik. A nemesek pazar lakomát csaptak, és a díszvendég, vagy a legmagasabb rangú személy az első tánccal indította a bulit. Most az ifjú házasok kapják ezt a megtiszteltetést.

Rizsdobás, mint esküvői hagyomány

Hagyomány az esküvőkben, hogy a vendégek rizzsel dobálták meg a házaspárt, amikor kiléptek a szertartás helyszínéről. A vendégek általában már nem dobálnak rizst, hanem buborékokat fújnak, csillagszórókat lebegtetnek, szárított virágot dobálnak.

Ez az esküvői hagyomány is az ókori Rómából származik. Búzát dobtak, ami a termékenységet jelképezte. A későbbi időkben az emberek rizst dobtak, hogy távol tartsák a gonosz szellemeket és a jólétet jelképezzék.

Az esküvői torta

Sok esküvői fogadáson az esküvői torta, és annak megvágása az este központi eleme. Az esküvői torták nagyon fontos részét képezik az esküvőnek, hiszen az a hagyomány, hogy a pár megeteti egymást. Ez néha összetört, és arcon szétkent tortát eredményez.

Ez a hagyomány az ókori Rómáig nyúlik vissza, ahol a vendégek egy kis árpatortát vagy búzapogácsát morzsoltak a menyasszony fejére, hogy a termékenységet és a jó szerencsét jelképezzék.

Tetszett a válogatás? Oszd meg Facebookon!

Szólj hozzá!

Shopping Cart