Esküvői ékszer kiválasztása

Gratulálok – sikerült! Megtaláltad az igazit. (Nem a lelki társad, hanem a menyasszonyi ruhád). Most itt az ideje, hogy feldíszítsd magad. Noha az esküvői ékszer kiválasztása ugyanolyan ijesztőnek tűnhet, nem kell annak lennie. Az ékszerek és kiegészítők teszik a ruhát a menyasszonyivá, megadják neki a személyes vonást. Bízz megérzéseidben, válaszd ki, amit szeretsz, és olyan esküvői megjelenést kaphatsz, amelyre még évekig emlékezni fogsz.

Nem minden nap viselsz esküvői ruhát, valószínű, hogy egy kicsit jobban ismered az ékszereket. Tudod, hogy mi működik, és miben érzed magad a legbiztosabban, ezért legyen ez az esküvői megjelenés alapja. Ha soha nem hordasz fülbevalót, ne az esküvő napján teszteld először. Ehelyett vedd figyelembe azokat a darabokat, amikben a legkényelmesebben érzed magad. Gondolj vissza azokra a ruhákra, amelyeket más hivatalos alkalmakkor viseltél és szeretettél – például mások esküvőjén –, és válassz ékszereket hasonló szellemben.

Ne aggódj amiatt, hogy nem illeszkedik az esküvői ékszer a gyűrűhöz

Az eljegyzési gyűrűt és a karikagyűrűt házasságod minden napján viselned kell, így már tükröznie kell azt a személyes stílust, amelyet az esküvői ékszerek többi részében is szeretnél utánozni. Ez azt jelenti, hogy a dolgoknak nem kell tökéletesen megegyezniük. Ha például smaragd csiszolású eljegyzési gyűrűd van, az nem jelenti azt, hogy smaragd csiszolású gyémánt fülbevalót kell viselned. A fémeknek sem kell tökéletesen passzolniuk. Ha az eljegyzési gyűrű platina, ez nem jelenti azt, hogy nem lehet aranyat vinni az esküvői megjelenésbe.

Ha egy bizonyos darabról tudod, hogy szívesen viselnéd, vidd magaddal ruhavásárláskor – így nem áll fenn annak a veszélye, hogy nem illik hozzá. Ha örökségből származó ékszert hordasz az esküvő napján, fontold meg egy ékszerésszel való együttműködést, hogy személyes stílusodnak megfelelően alakítsa át. Vedd fel először, amikor összeházasodsz, majd vedd elő újra különleges alkalmakra – vagy akár mindennapi viseletre –, hogy felelevenítsd az emlékeidet.

Virágos hajdísz
Virágos hajdísz

A személyes stílust részesítsd előnyben a Pinterest trendekkel szemben

Az esküvői világ természetesen nem immunis a trendekkel szemben, és nem szégyen felkarolni azokat, amelyek igazán szólnak hozzád. Ennek ellenére ne hajszolj olyan megjelenést, amely nem tetszik neked, csak azért, mert az egész közösségi médiában megtalálható. A trendek jönnek-mennek, de az esküvői fotóid örökké megmaradnak. Sokkal fontosabb, hogy személyes stílus és érzelmi okok alapján hozz döntéseket – így visszanézhetsz és azt mondhatod: „Ezek a darabok valóban jelentettek nekem valamit”, nem pedig „láttam valakit a Pinteresten, aki ezt viseli, ezért viseltem én is.'”

Értsd meg, hogy nem anya tudja mindig a legjobban

A különböző generációknak eltérő elképzeléseik vannak arról, hogy milyen legyen az esküvő napján való felöltözés. Egy anya számára a formális megjelenés automatikusan azt jelentheti, hogy felveszi a nyakláncot, de manapság minden a fülbevalóról szól. A dekoltázs olyan szép folt a női testen, nem feltétlenül kell tovább díszíteni. Ne vásárolj egy nyakláncot csak azért, mert valaki más úgy gondolja, hogy viselned kell egyet. Ha nyakláncot fogsz viselni, az általános hüvelykujjszabály az, hogy válassz olyat, amely követi a ruhád dekoltázsát.

Ne félj összekeverni a fémeket

Nézz körül egy kicsit az interneten, és azt olvashatod, hogy bizonyos ékszerfémek bizonyos árnyalatú ruhákhoz passzolnak: a platina és az ezüst a tiszta fehérhez; sárga arany elefántcsonthoz és pezsgőhöz. Míg egyes fémtónusok és színek harcolnak egymással. Tedd félre a „szabályokat”, és bízd a szemedre, hogy meglásd, mi működik.

Mindig változtathatsz a dolgokon

A szertartáson viselt ékszereknek nem feltétlenül kell az esküvő hátralévő részében viselt ékszereknek lenniük. Ha a fátyol megakadályozza, hogy karika fülbevalót viselj, válts erre a fogadás alkalmával. Ha a hosszú ujjú bolero vagy felsőruházat megakadályozza, hogy karkötőt hord, annak levételekor rakj karkötőt a karodra. Bár a fogadáson egy teljesen új, második megjelenésű ruhát is hordhatsz, a kiegészítők cseréje egy költségkímélőbb megközelítés, amely továbbra is meghozza a kívánt hatást.

Arany színű esküvői hajdísz
Arany színű esküvői ékszer

Még mindig nem tudod, hol kezd az esküvői ékszer kiválasztását? Íme néhány általános megközelítés a keresés ösztönzésére:

Jelenleg felkapott esküvői ékszer trendek:

Az elmúlt évben a szabályokat újraírták. Az emberek egyre személyesebbek, kreatívabbak és szentimentálisabbak, és maguk mögött hagyják a hagyományos döntéseket. Ahelyett, hogy kizárólag az esztétika alapján döntenél a divattal és ékszerekkel kapcsolatban, egyre több menyasszony támogatja a kézműves tervezőket, vásárol olyan márkáktól, amelyek igazodnak értékeikhez, vagy ékszereket alakítanak át a fenntarthatóbb megközelítés érdekében. Ilyen a KIA Drótékszerek is.

A hajdísz trendi, ami egy menő, felfrissített módja a virágkoronának vagy a tiarának. Nincs klasszikusabb, mint a strasszok vagy a gyöngyök. Ezek az időtlen darabok ugyanolyan elegánsak lesznek 25 év múlva is. Válassz olyasmit, amiben sok virágelem van. Egy levéllel ellátott, kövekkel kiegészített hajdísz gyönyörűen fog kinézni egy kültéri esküvőn. Vegyél egy példát Hollywoodból – a csillogás kulcsfontosságú, de ne akard túlzásba vinni. Keverd a fémeket, és válassz texturált, szövött vagy fonott mintájú darabokat. – írja a Brides.com

Szólj hozzá!

Shopping Cart