Valami kék esküvői kiegészítő

Valami régi, valami új, valami kölcsön, valami kék – ez a híres mondóka, amit a babonás menyasszonyok követnek a szerencse nevében. De mi köze ennek a hosszú és boldog házassághoz?

Történelem a rím mögött

Ez a rím a viktoriánus Angliába nyúlik vissza, és úgy tűnik, a folytonosság és az újrakezdés egyidejű reményét jelenti. Az angliai Lancashire-ből származik, az 1800-as évek végéről. A legrégebbi írásos utalás a St. James Magazine 1871-es számában található. Ez azokra a dolgokra utal, amelyeket a menyasszonynak viselnie kell az esküvő napján a sikeres házasság reményében.

Valami régi

A „valami régi” azt jelenti, hogy a pár a nem házas életéből a legjobbat képviselje, és azt a szándékot, hogy ezt beépítsék a házasságukba. Ez gyakran a menyasszony anyja, nagymamája vagy nagynénje által viselt ékszert jelent.

Valami új

A „valami új” az új életről szól, amelyet a pár együtt kezd. Általában tartalmazhat ajándékot a vőlegénytől vagy a vőlegény családjától, de az új ruhadarabtól az új menyasszonyi kiegészítőig mindent tartalmazhat.

Valami kölcsön

A „valami kölcsön” egy kicsit babonásabb, és arra a gondolatra utal, hogy ha egy boldog házasságban élő nőtől kérünk kölcsön tárgyakat, az a nő szerencséjét az új menyasszonyra ruházza át. Ez lehet egy hajtű vagy ékszer. Kérj kölcsön! Gondolj a fejdíszekre, hajcsatokra és igen, még a tiarára is. Még az is fontolóra vehető, hogy azt az esküvői ruhát viseld, amelyet édesanyád vagy nagymamád viselt. Manapság azonban a hagyomány sokkal szentimentálisabb szerepet kapott. Ez egy módja annak, hogy tisztelj valakit, aki mélyen jelen volt az életedben. Szereted a meglepetés elemét? Mi lenne, ha megkérnél egy kedves barátot vagy családtagot, hogy lepjen meg egy kölcsönkapott tárggyal?

Valami kék

A kék szín a „hűség és szerelem tisztaságát” jelképezi. A fehér menyasszonyi ruha trend előtt is népszerű viselet volt. Ez egy olyan elemet jelent, amely „elzavarja a gonosz szemet”. A lehetőségek közé tartozik a kék hajdísz, amit beszerezhetsz a KIA Drótékszerekről is.

Bár a kiegészítők kiválasztásakor fontos figyelembe venni a helyszínt, a formalitást és az öltözködési stílust, a legfontosabb elem az, hogy az ékszertől az adott pillanatban előkelőnek érezd magad. Ha a kék az esküvői színek egyike, ne félj egynél több árnyalattal kiegészíteni az összeállítást. Csak ügyelj arra, hogy ragaszkodj a kék egybefüggő árnyalatához, és csak egy fontos darabot válassz, hogy elkerülje a túlzó megjelenést.

Valami kölcsön, valami kék

Ha időhiányban vagy, teljesítsd a mondókát úgy, hogy egyszerre több babonát is kiiktatsz. Például hordhatsz egy kölcsönkért kék hajdíszt, amelyet a barátnőd vásárolt.

Forrás: Brides.com

Szólj hozzá!

Shopping Cart