Évszaktípus

Évszaktípus meghatározása

Biztosan neked is sokszor van olyan érzésed, amikor nézelődsz az ékszerek között, hogy nagyon sok minden tetszik, de nem tudod eldönteni mi igazán a te stílusod. Most ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani évszaktípus meghatározásával. A személyes stílusunk kialakítása egy igazán nehéz és hosszas folyamat, amibe beletartozik a folyamatos változás és önmagunk fejlesztése. Az évek során megélt érzelmek, csalódások, boldogságok ugyanúgy kihatással vannak ékszer viselésünkre, mint az éppen aktuális öltözködésünkre.

Ha stílusban nem is, mert azt mindenki maga találja meg, azért színek terén tudok egy kis iránymutatást adni nektek. Ahogyan a ruháknál is, ha tudjuk mi az a szín ami igazán hozzánk illik, akkor bármit viselünk, kiemeli a szépségünket. A tökéletes ékszer kiválasztása pedig önbizalmat és magabiztosságot ad, amivel igazán ki tudjuk fejezni önmagunkat és az aktuális lelki állapotunkat. Ráadásul nem veszel többet felesleges, hozzád nem illő ékszereket sem, aminek a pénztárcád is örülni fog.

Az évszakelmélet a szemed, a hajad és a bőröd színe és árnyalata alapján határozza meg, hogy melyik évszakhoz tartozol. Az évszakok pedig azokat a pontos színeket és színárnyalatokat jelölik, amelyek tökéletesen illenek hozzád. Érdemes még megemlíteni az évszakok altípusait is – meleg, élénk, világos -, melyekkel még közelebbi képet kaphatsz. Ha azonban csak a fő kategóriáknál maradnál, semmi baj, hiszen már azok meghatározása is kellő alapot ad a készleteid lecseréléséhez vagy tökéletesítéséhez.

Évszaktípus: a Tavasz

Tavasszal mi magunk is, ahogyan a természet, vágyunk a félfrissülésre a megújulásra a komor téli hónapok bezártsága után. A tavasz típusú hölgyek fő jellemzője hogy mindig üde, friss megjelenésükkel vonzzák igazán a tekinteteket. Alap természetük és külsejük virágzó és lendületes, akárcsak az újra éledő réteken szirmait bontogató karcsú virágszálak. Főbb jellemzőik amiről megismerhetjük őket, a világos, törékenynek ugyanakkor lágynak ható bőr. Hajuk általában meleg és aranyszőke árnyalatokban pompázik esetleg még világos természetes vörös. Szemük árnyalata általában valamelyik világos tónust képviseli, türkiz, meleg zöld, világos barna ami által a tekintetük igazán elragadó.

Ha ez az évszaktípus vagy, bátran viselhetsz élénk és telített színeket a világos, meleg árnyalatoktól a közepesen sötét árnyalatokig. A Te színed a citromsárga, a narancs, az üde zöld és a világoskék.

A Nyár

Általában a nyár típusú hölgyek kissé távolságtartóak, ugyanakkor mindig elegánsak. Egy misztikus, sejtelmes atmoszféra lengi őket körül. Mint azt tudjuk, a tavaszi lágyság után, nyáron mindig a fénylő napé a főszerep. Náluk leginkább a fátyolos, hideg színek dominálnak. A nyár típusú nők általában hidegebb, hamvasszőke hajat viselnek. Szemük is a hideg tónusok között található. Ide tartozik az acélkék, szürkéskék, szürkészöld, barnás-zöldes, arcuk pedig rózsás vagy olíva árnyalatú.

Ha ez az évszaktípus vagy, akkor ami igazán illik hozzád, az minden hideg, világos és tört szín. Az arcodhoz különösen jól állnak a halvány pasztell színek, amelyik a többi évszak típust sápadttá teszik, de te ezektől válsz igazán ragyogóvá. A te legfőbb színeid a halvány rózsaszín árnyalatok, a világos kékek és szürkék tábora.

Évszaktípus: az Ősz

Ősszel elárasztják környezetünket a meleg színek és árnyalatok. A fák lombjai narancsos barnás árnyalatokba burkolóznak. Az ősz típusú hölgyek általában mély tekintetükkel meleg kisugárzással rendelkeznek, megjelenésük sokszínű. A hajuk is a mélyebb melegebb árnyalatokban pompázik, mint a világos vagy közép-szőke, bronzos és aranycsillogású. Szemük lehet mély, átható barna, sötétebb olíva zöld, vagy sötétkék. Bőrszínük inkább bronzos, meleg olívás tónusú.

Ha ez az évszaktípus vagy, akkor a lehulló falevelek színei állnak neked a legjobban, így igazán változatos a paletta amivel te is dolgozhatsz. Az igazán gyönyörű bronzos barnák, burgundi vörös és borostyán színek emelik ki a természetes szépséged. Egy könnyed őszi sétával rengeteg inspirációt gyűjthetsz, megcsodálva az őszi táj változatos színeit.

A Tél

A tél jellemzően hideg és éles színeket hoz magával, ugyanakkor a lágy és homályos színek keveredése is jellemző erre az évszakra. Ha tél típusú vagy akkor a hajad sötét szőke, barna és fekete lehet. Szemed mogyoróbarna, fekete vagy kevert szürkéskék, zöldes-barna, mély kékeszöld, bőröd pedig inkább hűvös tónusú.

A te alapszíned a fekete amit nagyszerűen lehet variálni hiszen egy igazi joker szín. Kombinálhatod bármikor hidegebb, sötét színekkel, De neked igazán jól állnak a telített, harsány színek, a világostól egészen a sötétig. Ne feledd, ami a többi típust előnytelenné teszi, az Téged kiemel a tömegből!

Te melyik típusba tartozol? Ha megtaláltad, hogy melyik évszakot képviseled keress bátran és együtt pofon egyszerűen megtaláljuk a hozzád való ékszereket. Ha segítség sem kell akkor látogass el webshopunkba és kezdődhet is a vadászat.

Szólj hozzá!

Shopping Cart