Alumínium drót

Alumínium drót, az ékszerek alapja

A KIA Drótékszerek szinte mindegyikének az alapja alumínium drót, aminek számos előnye van:

A piacon nagyobb szín és vastagság választékban beszerezhetőek, mint keményebb ötvözetből készült társaik, így elég változatos ékszereket lehet készíteni belőlük.

Második hatalmas előnye, hogy nagy mértékben csökkentjük vele a környezetszennyezést, hiszen az alumínium az egyik olyan nagyszerű fémünk, ami végtelenszer újrahasznosítható. Úgy gondolom ez a mai világban nem egy elhanyagolható szempont a fenntarthatóság miatt.

A harmadik és egyben az egyik legfontosabb szempont, amiért ebből az anyagból készítem az ékszereket, hogy fémérzékenyeknek is viselhetnek minden alumínium drót ékszert, így nekik sem kell lemondani arról, hogy akár minden nap újabb és újabb darabbal dobják fel aznapi öltözetüket.

Mivel az alumínium nem oxidálódik, így nem is fognak az elkészült ékszerek elszíneződni, befeketedni. Ezáltal a viselt darabok nem igényelnek tisztítást heti rendszerességgel, mint az ezüst ékszereink nagy többsége. Sajnos általában a boltokban vásárolt bizsu ékszerek pár héten belül elszíneződnek, és a legtöbb esetben meg sem lehet menteni őket. Az alumínium ékszereknél ez a faktor nincs jelen, így sokkal tovább élvezhetjük a beszerzett szépségeket.

Egy másik inkább a kényelmet szolgáló tulajdonsága, hogy más fémekhez képest kifejezetten könnyű viselet. Így a nagyobb méretes extra darabok nem terhelik meg a nyakat és a füleket. Átlagosan egy nagy pár karika fülbevaló mindösszesen 4 grammot nyom, aminek a jelentős része inkább a csillogó üveg gyöngyök vagy az ásványok súlya. Nem kell attól félnünk, hogy a fülcimpák megnyúlnak hiszen, szinte semmi súlyt nem kell tartaniuk.

Ezek a tulajdonságok eddig mind a kényelmet és a praktikusságot szolgálták. Én leginkább azért szeretem használni az alumínium drótokat mert nagyon változatos formákban lehet beszerezni. Mintás, lapos, színes, vastag, vékony… szinte kimeríthetetlen a tárháza a változatoknak, szemben a többi ékszer dróttal. A vastagabb drótokat nagyszerűen lehet kalapálni, lapítani, csiszolni és formázni. Az alkotói szabadságot és az anyagban rejlő lehetőségeket megsokszorozva tudok dolgozni.

Szólj hozzá!

Shopping Cart