12 ceremónia ötlet, amit érdemes megfontolni az esküvőn

Rengeteg döntést kell meghozni a virágokkal, a tortával és a fogadás dekorációjával kapcsolatban, talán az egyik legjelentősebb döntés, amit meg kell hozni, az az, hogy milyen legyen a ceremónia. Esküvői szertartásba beleszőtt szimbolikus rituálé a kézböjtölés, és az egységgyertya meggyújtása. Ezeket a jelentőségteljes rituálékat egy esküvő alatt hajtják végre, hogy a házasság egyesülését képviseljék. Az egyesülési rituálé természetesen nem kötelező, de előfordulhat, hogy olyan szertartásra van lehetőség, amely tökéletesen illeszkedik hozzátok. A szertartás gyakran lehetővé teszi, hogy más családtagok is részt vegyenek, tovább erősítve annak jelentését és a két család összekapcsolódását.

Kívánságlámpás

Szeretjük a romantikát, amit ez a hagyomány hoz. Az egyesülési rituálé során a pár egy papírlámpást enged a levegőbe, így szerelmük egyként juthat át az univerzumba. Saját maguk engedik ki a papírlámpást, de előfordulhat, hogy meghívnak minden vendéget, hogy lámpást engedjenek ki.

Egységgyertya meggyújtása

Ez minden bizonnyal az egyik legáltalánosabb egyesülési szertartás. A gyertyagyújtási szertartáson általában a pár meggyújt egy nagy gyertyát két kisebb gyertyából. Hagyományosan a kisebb gyertyákat az édesanyák gyújtják meg, ami két család összeolvadását jelképezi.

Lasszó szertartás

Hagyományos a mexikói, filippínó és spanyol kultúrában az eskütétel után. Ekkor az anyakönyvvezető virágfüzért vagy rózsafüzért von a pár köré, és a végtelenség szimbólumává csavarja. A szertartás végén a lasszót ajándékozó eltávolítja, a pár pedig szerelmük és egységük szimbólumaként megőrzi.

Évfordulós kapszula készítése

Az időkapszula ceremónia emlékeztet a szerelmed tartósságára és a házasság életre szóló elkötelezettségére. A szertartás során a szeretet jeleit egy dobozba zárják, hogy a házastársak 5 éves, 10 éves vagy 20 éves évfordulójuk alkalmával kinyithassák. Az időkapszula ceremónián barátok vagy családtagok is részt vehetnek, akiket felkérnek, hogy hozzanak magukkal fényképeket, leveleket vagy emlékeket, hogy az időkapszulába zárják. A ceremónia előtt a párnak össze kell gyűjtenie kapcsolatuk fontos emlékeit: jegyeket, jegyzeteket.

Kézböjt

A kézböjt egy ősi kelta hagyományból származik, ahol az esküvői szertartás egy része alatt minden partner jobb kezeit összekötik. Általában az anyakönyvvezető felolvassa a fogadalmat, miközben a pár kezei köré kötözőket tekernek. Ez szimbolizálja az egymás iránti elkötelezettségüket, ahogy szó szerint megkötik a csomót.

Homokszórás

Ez egy nagyon szórakoztató ceremónia ötlet egy tengeri vagy tengerparti esküvőhöz, de ez a koncepció minden esküvői témához használható. A házaspár felváltva önti a színes homokot egy vázába, ahol összekeverik, hogy gyönyörű művet készítsenek. Ez az egyik legjobb ceremónia ötlet vegyes családok számára, hiszen a gyerekek is rakhatnak homokot a családi vázába.

Körözés

Bár a legismertebb zsidó esküvői hagyomány a pohártöréshez tartozik, van egy másik, amely mindkét házastársat bevonja. Mindegyik partner felváltva köröz a másik körül, általában hétszer. Ez szimbolizálja egy új család létrejöttét. Hasonló rituálét hajtanak végre néhány hindu esküvői szertartáson is.

Üveg öntés

A házaspár színes üvegkristályokat önt egy vitrinbe esküjük elmondása előtt vagy után. Ezután a kombinált kristályokat elküldik üvegfúvó stúdióhoz. A kristályok megérkezését követően egy művész egyedi üvegszobrot készít, amelyet aztán visszaszállítanak a párhoz. A pár egyesülésének művészi ábrázolása az otthon tökéletes dekorációs elemévé válik.

Festék öntés

A művészpárok mindegyike választhat festéket, és egyetlen vászonra öntheti. A két festékszín keveredik, és életet kölcsönöz az üres vászonnak, házasságuk modern művészeti ábrázolását hozva létre.

Bor vagy söröntés

A pár kiválaszt két különböző, mégis kompatibilis bort, egy pohárba tölti, hogy tökéletes keveréket hozzon létre, majd együtt isszák a keveréket. Ezt megtehetjük sörrel is, vagy teával egy téli esküvőre.

Faültetés

Ez egy olyan édes szertartási lehetőség egy erdei témájú vagy kerti esküvőhöz. A kreatív, természeti ihletésű ötlet az, hogy közösen ültessünk egy fát, és adjunk hozzá talajt (mindkét szülővárosból gyűjtve) egy cserépbe, hogy szimbolizáljuk az egyesülést. A fához hasonlóan a kapcsolatodnak is szeretetre és törődésre lesz szüksége, hogy növekedjen és virágozzon.

Borosdoboz ceremónia

Vannak dolgok, amelyek idővel csak jobbak lesznek, például a tökéletes bor. És mi lenne jobb módja annak, hogy előre megtervezd az évfordulót, mint a bor szeretetét bevinni a szertartásba? A borosdoboz-ceremóniára a pár olyan bort választ, amely jól érlelődik. Az esküvő alatt a pár a borosüveget egy dobozba helyezi, és lecsukja a fedelet, néha más jegyzeteket vagy tárgyakat is tartalmaz. Lezárás után a dobozt nem nyitják ki egy meghatározott dátumig, például egy 10 éves házassági évfordulóig. Ha ezt a ceremóniát választod, mindenképpen konzultálj hozzáértő borszakértővel a legjobb bort illetően. A fehérborok gyakran nem érnek olyan jól, mint a vörösborok.

Tetszett a cikk? Oszd meg Facebookon!

Szólj hozzá!

Shopping Cart